Webbapp och mobilapp

Vilken webbapp och vilka mobilappar finns det?

Tjänsten har egna appar för att ringa och bli uppringd med videosamtal.

  • En webbapp på tjänstens webbplats
  • En mobilapp för Apple iOS (iPhone och iPad)
  • En mobilapp för Android

Webbappen används direkt i din webbläsare på din dator. Webbappen är utvecklad för att användas i någon av följande fyra webbläsare: Firefox, Chrome, Safari (Mac) och Internet Explorer (PC).

Mobilapparna kan du ladda ner gratis till din mobiltelefon eller surfplatta och de finns både på Google play (Android) och App Store (iOS). Sök efter "Bildtelefoni.net" i Google Play eller App Store för att hitta appen.

(Mobilapparnas textstorlek på menyer kan ändras genom att ändra textstorlek i respektive telefon/surfplattas inställningar i iOS respektive Android.)

Behöver jag ett användarkonto?

Ja, för att kunna använda någon av tjänstens appar behöver du ha ett användarkonto. Om du inte har ett användarkonto sedan tidigare så kan du registrera dig på adressen http://kund.bildtelefoni.net. Har du ett konto sedan tidigare så använder du det.

Vad kan jag göra med webbappen och mobilapparna?

Du kan ringa med och använda tjänstens egna appar på tre olika sätt:

  1. Du kan använda dem när du vill ringa till förmedlingstjänsten Bildtelefoni.net.
  2. För att kontakta Bildtelefoni.net:s kundtjänst med frågor och funderingar.
  3. Ringa till nödnummer 112. Vid en akut situation kan du komma fram till Bildtelefoni.net med högsta prioritet för att ringa 112.

OBSERVERA! Nödnummer 112 får endast användas i nödsituationer för att ringa 112. Bara samtal till 112 förmedlas med prioritet.